Днес в Италия почина известният политик Силвио Берлускони. Освен с политика,

...
Днес в Италия почина известният политик Силвио Берлускони. Освен с политика,
Коментари Харесай

Любимата паста на Берлускони. РЕЦЕПТА за alla carbonara

Днес в Италия умря известният политик Силвио Берлускони. Освен с политика, той се прочу и с множеството си романи и любовта към същинската италианска " долче вита ". Той, като всички италианци, обичаше да се храни добре: предпочиташе омари и стриди, както и пица и паста. Паста но карбонара (Pasta alla carbonara) се подготвя в цяла Италия. Но се счита, че е изобретена в Рим.

Освен това тя се е правела от миньори, които готвели паста с това, което имали на разположение: яйца, сирене и шунка. С течение на времето тази рецепта стана известна в цяла Италия и отвън нея. Основното предписание при приготвянето на паста Карбонара е да не се употребява сметана, която скапва усета и прави ястието прекомерно тежко. Как да приготвите паста карбонара в действителност, разказва кулинарният уебсайт Cucina Boom.
Паста но карбонара
Съставки (за 4 порции):
400 г спагети;200 г шунка или бекон;4 жълтъка;100 г настърган пармезан;2 скилидки чесън;4 супени лъжици зехтин;сол и черен пипер на усет.
Сложете вода да заври в огромна тенджера, подправете със сол и сварете спагетите, до момента в който станат ал денте (т.е. леко стегнати отвътре). Отцедете спагетите в гевгир и запазете част от водата от варенето.

Загрейте зехтина в тиган на междинен огън и задушете чесъна в него до златисто кафяво. Добавете кубчета шунка или бекон и запържете, като разбърквате, до момента в който станат хрупкави.

В дребна купа разбийте жълтъците с настъргания пармезан и подправете със сол и черен пипер на усет.

Прехвърлете спагетите в тигана с шунката или бекона и ги разбъркайте добре. След това прибавете яйчено-сирената примес и разбъркайте бързо, с цел да не се свие. Ако макароните са прекомерно сухи, прибавете малко вода за спагети.

Разпределете макароните в купички и поръсете от горната страна с още пармезан и черен пипер. Сервирайте горещо.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР